Waarom hout?

Waarom zou je kiezen voor houten speelgoed? 


1. Houten speelgoed gaat jaren mee en wordt veelal duurzaam geproduceerd. Met een mooi stuk houten speelgoed geef je een boom een tweede leven. Een goed voorbeeld hiervan is de rubberboom: wanneer de rubberboom ongeveer 15 jaar oud is, stopt deze met het produceren van rubber. Deze rubberbomen werden vroeger verbrand maar tegenwoordig vinden zij een nieuw leven als basis voor uren speelplezier

 .


2. Bij het produceren van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij terwijl dit bij het maken van plastic speelgoed wel het geval is. Ook gaat houten speelgoed langer mee en is het biologisch afbreekbaar. Omdat er in houten speelgoed geen giftige stoffen verwerkt zijn, is het daarbij ook gezonder voor uw kind. Houten speelgoed is dus niet alleen veilig voor kinderen, maar ook beter voor het milieu!


3. Houten speelgoed is mooi. Hout heeft een warme kleur en vanwege de vormgeving is houten speelgoed vaak aantrekkelijk om naar te kijken. Bij veel houten speelgoed is het zo dat, wanneer er niet mee gespeeld wordt, het speelgoed perfect voldoet als decoratie in en om het huis.


4. Houten speelgoed stimuleert: hout is een natuurlijk materiaal en lijkt te leven. Hout neemt de temperatuur van je hand aan zodat het lekker warm aanvoelt. Door de geur, de textuur, het gewicht en het geluid van hout wordt de ontwikkeling van de zintuigen gestimuleerd. Doordat houten speelgoed vaak niet tot in het laatste detail is uitgewerkt stimuleert houten speelgoed ook de fantasie en creativiteit. Over het algemeen heeft houten speelgoed geen batterijen voor lichten en geluiden waardoor uw kind zijn eigen creativiteit en fantasie beter zijn gang kan laten gaan.‍

5. Dankzij het simpele, tijdloze, maar prachtige vormgeving kan houten speelgoed generatie op generatie doorgegeven worden. Misschien heb je zelf nog speelgoed in de kast liggen dat nog van jou of jouw ouders is geweest. Het kopen van houten speelgoed is dus ook een kleine investering in de toekomst.