Onze merken

Een combinatie van een modern design en duurzaam materiaal: het zijn de troeven van het Amerikaanse merk Petit Collage. De collectie bestaat uit heel wat speelgoed en spelletjes die creativiteit, spelen en ontdekken aanmoedigen. Alle producten worden zo ecologisch mogelijk gemaakt. Hiervoor gebruikt Petit Collage voornamelijk gerecycleerd materiaal, plantaardige inkt en FSC-gecertificeerd hout, wat resulteert in duurzame, ecologische producten.

 

Het speelgoed van Petit Collage heeft een speelse uitstraling dankzij prachtige illustraties en kleuren. Levendig, kleurrijk en leerrijk, ideale geschenkjes die elk kind zullen bekoren!

Scratch is een authentiek Belgisch merk. Het speelgoed van Scratch is gegarandeerd een succes bij kinderen! Dit Belgische merk heeft namelijk alleen speelgoed in het assortiment dat is goedgekeurd door een testteam van ouders, speelgoedspecialisten en kinderen. Het speelgoed van Scratch is grotendeels gemaakt van stevig hout en is te herkennen aan de vrolijke kleuren en designs. Spelen wordt zo extra leuk!


Scratch producten worden aan laboratoriumtests onderworpen vooraleer ze op de markt komen. Van ontwerp tot productie: steeds komen veiligheid en kwaliteit op de eerste plaats. Scratch speelgoed kan je met een gerust hart aan je kleine spruiten toevertrouwen.


Elk Scratch speeltje is aangepast aan de leeftijd van het kind. Het stimuleert de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden zoals fijne motoriek, verbanden leggen, kleuren en vormen herkennen, lopen of fietsen.


Scratch is overtuigd van de kracht van een mooie verpakking. Ze bezorgen een instant 'wow' gevoel bij de eerste aanblik. De strakke en rustige vormgeving in combinatie met hoogwaardige en duurzame materialen zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

 

Bovendien zijn sommige van de verpakkingen met liefde handgemaakt. Dankzij grote kleurrijke foto's en praktische icoontjes is de inhoud geen geheim meer. Ze zijn ook steeds op een handige manier mee te nemen en te openen.

 

Kortom, het is voor elk kind fijn om een stuk Scratch speelgoed te krijgen. Maar dankzij de combinatie van een stijlvolle en fijne verpakking met een leerzame inhoud, is het net zo fijn en hartverwarmend om een Scratch speeltje te schenken.

Bonikka poppen worden gemaakt in Sri Lanka. Het merk Bonikka maakt onderdeel uit van een familiebedrijf en heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor al diegenen die deel uitmaken van dat bedrijf. De producten worden op ethische en sociaal verantwoordelijke wijze geproduceerd, met bio- en natuurlijke producten. Het zijn bijzonder zachte poppen met een verhaal.

Het concept van de Bonikkapoppen komt voort uit een familietraditie in Sri Lanka: bij het verlaten van het ouderlijk huis krijgt de dochter een pop mee. Het gevoel van duurzame liefde en steun van het gezin, ligt ten grondslag aan de collectie van de prachtige, handgemaakte lappenpoppen. Het geven van een Bonikka pop geeft blijk van deze liefde en steun.

Zoals eerder gezegd, worden de Bonikka poppen op ethische wijze gemaakt in Sri Lanka. De poppen zijn 100% ecologisch en zijn afkomstig van zowel natuurlijke als gerecycleerde materialen; een stof die volledig veilig, huidvriendelijk, biologisch afbreekbaar is en dus duurzaam! Het gebruikte rubber komt van plaatselijke rubberboomplantages.

Goki is een Duits speelgoedmerk, al het houten speelgoed van Goki wordt geproduceerd in de buurt van Hamburg. Het speelgoed wordt gemaakt van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen tegen een eerlijke en betaalbare prijs. Het merk vindt dat kwalitatief speelgoed niet te duur mag zijn en betaalbaar moet blijven.

 

Het hout is natuurlijk en ecologisch uniek, waarvoor geen chemicaliën zijn gebruikt. De verschillende kleursoorten worden verkregen door een bijzondere thermische behandeling.

 

De makers van Goki vinden dat speelgoed een positieve bijdrage moet leveren aan de creatieve, motorische en intellectuele ontwikkeling van kinderen. Het speelgoed is geschikt voor alle leeftijden.

 

Al de producten worden zorgvuldig getest met de modernste technieken in hun eigen laboratorium in Hamburg. Men kan er dus van uitgaan dat alles helemaal veilig is.

Bamboo Planet staat voor mooi, ecologisch en duurzaam speelgoed. Ze gebruiken afgewerkte bamboe bij het produceren van hun speelgoed. Andere onderdelen hebben een vorm die niet kan vervaardigd worden uit massief hout. In plaats daarvan gebruiken ze hier een bio-afbreekbaar materiaal dat ze vorm kunnen geven en dat gemaakt is uit bamboovezels -en zaagsel, dat gemengd is met hars. Ten slotte gebruiken ze voor sommige kleinere onderdelen hoogwaardige kunststoffen.

 

Met bamboo planet bouw je wervelende knikkerbanen die je zelf bedenkt en in elkaar knutselt. Deze kit stimuleert de technische creativiteit volgens het S.T.E.M principe en prikkelt het probleem oplossend vermogen. Gebruik de meegeleverde handleiding vol tips en tricks om de verschillende onderdelen in elkaar te klikken of ga zelf aan de slag en bouw een knikkerbaan waarbij je je eigen creativiteit de vrije loop laat. Deze basic leert je alle basisprincipes en zorgt voor eindeloos bouw - en speelplezier. Laat de knikkers maar rollen! 

Spelen is niet alleen leuk, het is ook ontzettend belangrijk. Spelenderwijs leren kinderen de wereld kennen. Bouwen, stapelen, muziek maken of imiteren: spelen draagt bij aan de ontwikkeling van inzicht, talent en motoriek. Het speelgoed van New Classic Toys draagt bij aan het stimuleren van deze ontwikkeling.

 

New Classic Toys staat voor kwalitatief en educatief speelgoed. Sinds de oprichting in 1991 heeft New Classic Toys een brede collectie van duurzaam en aantrekkelijk speelgoed opgebouwd. Al het speelgoed voldoet ook aan de veiligheidseisen volgens de EN-71-norm. 

 

New Classic Toys wil kinderen uitdagen, prikkelen en vermaken met kwalitatief hoogwaardig speelgoed. Alle producten voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

 

New Classic Toys brengt klassiek speelgoed op de markt in een nieuw jasje. Het speelgoed is niet tijd- of trendgebonden en de hoge kwaliteit zorgt ervoor dat kinderen er een lange periode mee kunnen spelen. Het assortiment van New Classic Toys biedt speelgoed dat bijdraagt aan de positieve ontwikkeling van een kind en bovendien is de collectie is gemaakt van eerlijke materialen.

Natuurlijk, veilig, educatief en mooi zijn de eigenschappen van VIGA speelgoed. Met meer dan 20 jaar ervaring weet Viga speelgoed van topkwaliteit te produceren; hoogwaardig houten speelgoed om de motorische en cognitieve vaardigheden van je kindje te stimuleren.

 

Het is dan ook geen wonder dat de veiligheid en kwaliteit van het speelgoed als topprioriteit wordt beschouwd. De gebruikte verf en inkt op het speelgoed is uiteraard niet giftig, en al het speelgoed voldoet aan EN71 en ASTM speelgoed veiligheidsnormen.

Lelin gaat uit van de gedachte: “spelen is ontdekken en ontdekken is leren”. Het speelgoed van Lelin is educatief, mooi en stimuleert de fantasie en nieuwsgierigheid van kinderen. De prachtige ontwerpen bezitten allen een hoge speelwaarde en grote aantrekkingskracht voor kinderen. Met aandacht voor kleine details worden de producten ontwikkeld. Bij de ontwikkeling en de productie van de ontwerpen zijn kwaliteit en veiligheid de belangrijkste voorwaarden.